Yhdessä kohti unohtumatonta suunnistuskautta 2024!

12.1.2024

Kuva: Auli Hirvonen

Arvoisat keskikarjalaiset suunnistuksen ystävät.

Vuosi on vaihtunut, ja samalla vaihtui Keski-Karjalan Rastin puheenjohtajuus. Aki Hukan siirtyessä Kiteen Urheilijoiden johtoon, tarjoutui minulle mahdollisuus astua mukaan KeKaRan toimintaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Haluan ihan ensimmäiseksi kiittää Akia ja hänen luotsaamiaan hallituksia ansiokkaasta työstä suunnistuksen edistämiseksi Keski-Karjalan alueella.

Keski-Karjalan Rasti on minulle tuttu suunnistusseura jo vuosien takaa. Ensimmäiset muistoni KeKaRasta ajoittuvat 90-luvun alkuun, kun isäni kanssa etsimme RR-radan rasteja Korkeakankaan maastoissa. Olen saanut monia upeita muistoja lapsuus- ja nuoruusvuosiltani suunnistuksen parista, joista mainittakoon ensimmäinen Nuorten Jukolani Joutsenossa, Leimaus-leirit Pieksämäellä ja Pohjassa, perheen yhteiset kesälomamatkat Kainuun Rastiviikoille sekä pikkukansalliset lähialueen suunnistusseurojen järjestäminä. Toivon, että kaikki keskikarjalaiset lapset ja nuoret saisivat samanlaisia elämyksiä urheilun ja liikunnan parista - lajista riippumatta. 
   
Keski-Karjalan Rastin toiminta perustuu jäsenten aktiivisuuteen. Jäsenet ovat seuran voimavara ja yhdessä voimme saavuttaa suuria asioita. Toimintamme näkyy konkreettisesti kesäkauden iltarasteilla, joilla kymmenet ratamestarit tarjoavat unohtumattomia suunnistuselämyksiä Kesälahden, Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven alueilla. Kilpailut, suunnistuskoulut - ja tapahtumat rikastuttavat myös seuratoimintaamme. Jokainen teistä on tärkeä osa seuraa, ja haluamme varmistaa, että Keski-Karjalan Rasti on houkutteleva seura niin uusille kuin vanhoille jäsenille. Siispä toivon, että sinä jäsenenä tuot rohkeasti esiin toiveesi ja kehittämiskohteesi seuratoimintaan liittyen. Kannustan jokaista teistä seuraamaan aktiivisesti viime vuonna uudistuneita nettisivujamme sekä somekanavia.

Uusi hallitus kokoontui suunnittelemaan tulevaa suunnistuskautta kuluneella viikolla. Vuoden 2024 tapahtumista mainittakoon Lakia-Jukola, jonne tulemme järjestämään yhteiskuljetuksen. Joukkueiden kokoaminen aloitetaan kevättalven aikana. Nuoret suunnistajamme suuntaavat puolestaan kesäkuussa Lahteen Leimaus-leirille. WMOC järjestetään elokuussa Turussa ja perinteisillä rastiviikoilla näemme varmasti tuttuja kekaralaisia. Myös matalan kynnyksen suunnistuskilpailuja on suunnitteilla yhteistyössä lähiseurojen kanssa. Keski-Karjalan iltarastikausi starttaa toukokuun alkupuolella. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan ratamestarityötä, ilmoita itsesi tai suunnistuskaverisi mukaan!  

Kiitän vielä lopuksi luottamuksestanne tähän tehtävään. Odotan innolla yhteistä matkaamme. Tehdään siitä mieleenpainuva ja unohtumaton!

pj Emmi