Kiintorastit

Kiintorasteja löytyy Keski-Karjalan alueella Kiteeltä, Rääkkylästä, Tohmajärveltä ja Kesälahdelta. Keski-Karjalan Rasti vastaa näistä kiintorasteista. 

Tälle sivulle on koottu kiintorastien lyhyet esittelyt sekä karttojen PDF-tiedostot. Joitain karttoja on myös saatavilla valmiiksi tulostettuina esimerkiksi kunnan liikuntatoimen kautta. 

Kiteen Hutsista löytyy myös MOBO-radan kartta. 

Metsä, puu, kiintorasti.
Esimerkki kiintorastista.

Kitee

Hutsi/Peltola

Kiintorasteja on Hutsin ja Peltolan alueella yhteensä 34 kappaletta. Kiintorastikarttoja voi noutaa Kiteeltä liikuntatoimistosta sekä kesäsin Kiteen matkauluinfosta. 

Hutsin/Peltolan kiintorastikartta löytyy myös alla olevasta PDF-tiedostosta. Kartta päivitetty 4.5.2024

Muljula/Kiteen Erä- ja Riistapolku

Syksyllä 2018 Kiteen Erä- ja riistapolun maastoista valmistui uusi kartta (1:7500), johon KeKaRa sijoitti 20 rastin kiintorastiverkoston. Koska kyseessä on asuttu alue, haluamme muistuttaa, että piha-alueilla (ja piha-alueen välittömässä läheisyydessä) liikkuminen on  ehdottomasti kielletty. 

Karttoja on Erä- ja riistapolun alussa olevan laavun postilaatikossa, mikäli eivät ole loppuneet kesken.

Muljula/Kiteen Erä- ja Riistapolku -kiintorastikartta löytyy myös alla olevasta PDF-tiedostosta. Kartta päivitetty 30.4.2024.

Mobo/Hutsi

Kiteelle rakennettiin keväällä 2015 Pohjois-Karjalan ensimmäinen mobo-rata. Mobo-radan rastipisteet ja karttapohja on uusittu kevään 2022 aikana. 

Mobo-radalla on 13 rastia, jotka voidaan leimata älypuhelimella. Rastipukit on merkitty heijastavalla nauhalla, joten rasteja voi hyödyntää myös yösuunnistustuksessa. Myös mobo-radan kartta on tulostettavissa ja se löytyy alla olevasta tiedostosta. 

Metsä, MOBO-suunnistuksen rastipiste.
Esimekki MOBO-suunnistuksen rastipisteestä.

Rääkkylä

Rääkkylän kiintorastiverkostot löytyvät koulukeskuksesta ja kirkonkylän pohjoispuolelta, jossa myös Karelian polkujen Savilahti Trail. Kiintorastikartat löytyvät alla PDF-tiedostoina tulostettavaksi.

Tohmajärvi

Tohmajärven kiintorastiverkosto löytyy Kemiestä ja Vatalasta.

Tohmajärven kiintorastikartat löytytyvät myös alla olevista PDF-tiedostoista. 

Kesälahti

Kesälahdella kiintorastikartat ovat viimeksi päivitetty 16.5.2024. Kiintorastit löytyvät Sortolammin ja Pitkälammin välisestä maastosta. 

Kesälahden kiintorastikartat löytyvät alla olevista PDF-tiedostoista.