Tunnelmia aluemestaruuskisoista 17.9.2022

18.9.2022

Savo-Karjalan keskimatkan ja yön aluemestaruuskisoihin Kontiolahden Salpuunsuolla osallistui Keski-Karjalan Rastista 11 henkinen menohaluja puhkuva porukka. Lauantaille povattiin epävakaista keliä, mutta onneksi isommilta sateilta vältyttiin. 

Henkilökohtainen suoritukseni oli kovin kaksi jakoinen, sillä päivän keskimatkan H35 sarjan voitto vaihtui yön maaliin selviytymistaisteluksi. Yökilpailun alku sujui ilman isompia haparointeja aina matkan puoliväliin asti, jossa rastinotossa tapahtui virhe, jonka ratkaisemiseksi en löytänyt muuta ratkaisua, kun hätäily ja paluu takaisin varmaan paikkaan kartalla. Virheen jälkeen seurasi uusi isompi pyörähtely, jonka seurauksena tiesin kärjen jo karanneen tavoittamattomiin. Viimeisten kilometrien aikana loppui energiat kuin salaman iskusta ja käytännössä en voinut betonisilla jaloillani ottaa enää juoksuaskelia. Maaliin tullessa suurta lohtua toi seurakaverit, jotka jaksoivat odottaa ja kannustaa väsyneitä maaliin tulijoita. Ensimmäinen yökilpailuni oli opettava otatus.

Seuran naiskilpailijat sijoittuivat seuraavasti: Elli Pelkonen D80 keskimatka 1 ja yö 1, Maija Hyttinen D80 keskimatka 2, Päivi Pelkonen D55 yö 6, Satu Kainulainen D50 keskimatka 2 ja yö 2, Tuula Matikainen D50 keskimatka 3, Oona Pirinen D16 keskimatka 2 ja yö 1. 

Miehissä Pentti Pelkonen H85 keskimatka 2, Arto Salminen H60 keskimatka 8 ja yö keskeytys, Juha Vornanen H50 keskimatka 4 ja yö 1, Marko Hämäläinen H40 keskimatka 3 ja yö keskeytys ja Lasse Uuksulainen H35 keksimatka 1 ja yö 3. Perälän Matti oli H70 keskimatkalla 10.

Kiitos kaikille kanssa kilpailijoille ja mukana olleille kannustus/tukijoukoille. Nähdään taas rasteilla!

Kilpailujen tuloksiin pääsee tutustumaan tästä linkistä.

T: Lasse 

Kuvat Anu Happonen ja Satu Kainulainen