Hirvosten keitto oli Kajoossa muille laiha liemi

2.6.2023

Kajoossa suunnistettiin 31.5 rantamaisemissa, jossa käytiin tiukkaa sekunti taistelua. Pitkillä radoilla parhaiten oli kenkä syönnillään Pasilla ja Aulilla. Mitä kummaa ollutkaan heillä huttuun sekoitettuna, kun vielä lähdössä kuultiin tarinaa hyvästä sopasta ja keittäjästä. Voimia oli vielä maalissakin, ainakin ääntä ja tarinaa riitti.  

Lyhyemmillä radoilla käytiin tiukkaa sekunti taistelua, jossa vielä toistaiseksi kokemus otti niskalenkkiä haastajista. C-radalla Eevi taipui lopussa muutamalla sekunnilla Markulle, jonka työskentely maastossa oli tasaisen varmaa. Ilahduttavasti D-radallekin osallistui yhteensä 9 suunnistajaa, joten voin todeta suunnistuksen liikuttavan meitä Keski-Karjalassa vauvasta vaariin.

Ratamestareina Kajoossa toimi Lasse, Pauli ja Aulis T. Ratamestarit saivat rakentavaa ja positiivista palautetta suunnistajilta, joista kauimmat tulivat naapurikunnista Rääkkylästä ja Tohmajärveltä. Paikalliset asukkaat ovat tyytyväisiä, että saatiin järjestää tapahtuma Närsäkkälässä, johon vain mökkiläiset tuovat hieman piristystä kesäisin. Kokonaisuudessa Kajoossa kävi 53 suunnistajaa ja suosituimpana ratana oli c-rata.

Lopuksi toivotan kaikki sankoin joukoin tuleville iltarasteille, joissa tapaat iloista porukkaa mukavilla tarinoilla höystettynä. Toivotan tuleville ratamestareille rohkeutta ja voimia iltarastien järjestämiseen.

ystävällisin terveisin

Lasse Uuksulainen

Keski-Karjalan Rasti