Keski-Karjalan Rasti järjestää aikuisten suunnistuskoulun

21.3.2023

Oletko kiinnostunut seikkailusta luonnossa? Lähde liikkeelle nauttimaan luonnon virkistävästä ja elvyttävästä vaikutuksesta!

Lähde suunnistamaan!

Suunnistus sopii kaiken ikäisille, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Suunnistuksessa fyysiset ominaisuudet eivät yksin ratkaise, eteneminen maastossa kohteesta toiseen tarjoaa haasteita, aivojumppaa ja upeita elämyksiä kaiken tasoisille liikkujille. Suunnistuksen perustaidot vahvistavat kartan- ja maastonlukutaitoja. Metsässä liikkuessa löydät marja- ja sienipaikat sekä pääset havainnoimaan luonnon heräämisen keväällä ja vastaavasti sen laskeutumisen talveen. 

Keski-Karjalan Rasti järjestää aikuisten suunnistuskoulun. Ensimmäinen kokoontuminen on lauantaina 15.4.2023 klo 13.30-15.30 Arppen koululla, Koulutie 3D. Parkkialueena toimii lukion
parkkialue. Käynti koululle ovesta D1.

Ensimmäisellä kerralla tutustutaan karttoihin, karttamerkkeihin ja rastimääritteisiin sekä opetellaan kompassin käyttöä. Neljä seuraavaa kertaa vietetään luonnossa, jossa yhdessä kulkien havainnoidaan kartan ja luonnon yhteenkuuluvuutta. Viimeisen kerran kokoonnutaan iltarasteilla ma 8.5., jossa kierretään lyhyt suunnistusrata läpi.

Tarkoituksena on, että näiden viiden kokoontumiskerran jälkeen suunnistuskoulun käyneellä olisi perusteet hallussa niin, että iltarasteilla pystyy itsenäisesti suunnistamaan lyhyen radan. 

Ilmoittautumiset Auli Hirvonen, puhelin 0400503112 tai hirvonen.auli(at)gmail.com 11.4.2023 mennessä! Hinta 20 euroa/osallistuja, sisältäen opetuksessa ja iltarasteilla käytettävät kartat. 

Suunnistuskoulun 2023 käyneet uudet harrastajat ja jäseneksi päätyneet, voivat suunnistaa kesän 2023 Kekaran iltarastit maksutta.

Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus tai palauttamaan mieleen suunnistuksen alkeita!